eikä neuloja langoistaan pääse.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Myssyputkessa

Tällä kertaa esittelyssä muutama sytomyssy. Enpä ollutkaan pitkään aikaan neulonut pipoja, enkä muistanut, kuinka nopeasti syntyy valmista jälkeä. Näitten tekemiseenhän jäi ihan koukkuun! Kaivelinkin sopivia myssylankoja näkösälle, ehkäpä myssysatoa syntyy siis vielä lisääkin lähiaikoina.


Ohje: Bravomyssy omin sovelluksin
Lanka: Anchor Fantastik, äitini tuoma Turkin-tuliainen muutaman vuoden takaa
Puikot: 3 mm & 4 mm
Menekki: 67 g

Tätä myssyä aloittelin autoneuleeksi, tarpeeksi aivotonta neulottavaa pimeässä autossa. Aluksi meinasi kyllä puikot tippua pitkin autoa, kun aloitusreunan silmukat olivat niin löysiä ja lanka liukasta. Loin ohjeesta poiketen 100 silmukkaa, sillä minulla oli ohuempi lanka ja pienemmät puikot. Oli tarkoitus luoda 110 silmukkaa, mutta lanka loppui kesken (luon silmukat siis long tail cast on -metodilla eli ristikkäin), enkä jaksanut tehdä uusiksi. Ilmeisesti myös luin ohjetta huolimattomasti, sillä joustinneuleen jälkeen olisi pitänyt lisätä 10 silmukkaa, mutta itse posottelin samalla silmukkamäärällä päälakikavennuksiin asti. Mietin aluksi, että onkohan lanka liian kovaa sytomyssytarkoitukseen, mutta ihan hyvä myssy siitä tuli. Ehkä olisin voinut valita sileään neuleeseen paksummat puikot, niin että myssyn roikkuva osa olisi laskeutunut paremmin, mutta ei se paha ole nykyiselläänkään. Itselläni en osaisi tällaista myssyä käyttää, mutta varmasti joku toinen sen huolii, olihan tämä malli Suuren SytomyssymalliKyselyn voittaja!


Lanka: Novita Puro Batik (854)
Puikot: 4 mm
Menekki: 44 g

Kassin jäljiltä jäi vajaa kerä Puro Batikia, joten päätin jälleen neuloa siitä sytomyssyjä. Tämä on tosi kiva pipomalli, ja sitä on myös mukava neuloa. Tällaisen voisin huolia itsellenikin, minulla kun meinaa olla vähän pula pipoista. Ja lapasista myös. Seuraavalla kerralla voisi kavennukset aloittaa vähän aiemmin, nimittäin ainakin omaan päähäni meinaa ohjeen mukaisesti neulottu myssy olla liian syvä.Ohje: Tähdellinen muokattuna
Lanka: Novita Puro Batik (854)
Puikot: 4 mm
Menekki: 38 g

Tätä myssyä tehdessä käytin varmaan enemmän aikaa purkamiseen kuin neulomiseen. Aluksi en jaksanut alkaa laskemaan silmukoita uusiksi, joten yritin edellisestä piposta otetusta kuvasta laskeskella, että milloin pitää aloittaa kaventamaan tähden sakaroita kohti. Itselle muistiin, että jos tähtää 90 silmukkaan, niin se tapahtuu sen jälkeen, kun silmukoita on yhteensä 48. Lopussa luulin, että piposta tulee liian matala, ja neuloin pari erilaista resorikokeilua Luxus Cottonilla. No sitten se olikin liian syvä. Lopulta neuloin viimeisellä väriraidalla (eli tuolla tummimmalla) muutaman kerroksen joustinta ja päättelin oranssilla, joka sattumoisin olisikin ollut seuraava väri, ja jota löysin pienen kerän aloituspäästä poiskerityn pätkän jämävarastoista. Silmukkamäärän lisäksi muutin ohjetta sen verran, että tein päälaelle vain tuon tähden, enkä jatkanut reikärivejä alas asti.


Ohje: Tähdellinen muokattuna
Lanka: Novita Luxus Cotton (225)
Puikot: 3 mm
Menekki: 44 g

Kun se Luxus Cotton -kerä piti tuota edellistä myssyä varten kerran kaivaa esille, niin tekaisin samoilla tulilla siitä toisen Tähdellisen. Tällä kertaa ihan ohjeen mukaisella silmukkamäärällä, ja reikärivit jätin myös tästä pois. Päättelyyn kokeilin itselleni uutta tekniillaa, eli ompelemalla päättelyä, jota varmasti käytän jatkossakin. En oikein tykkää, kun siitä tavallisesta "neulo kaksi ja sitten neulo ne samat silmukat vielä takareunoistaan yhteen"-päättelystä tulee niin lörpöttävä ja ylivetokavennuksesta puolestaan liian tiukka.

---

Olen saanut pari tunnustusta ja yhden haasteen, kiitos niitä antaneille! Palaan aiheeseen, kunhan ehdin paremmin perehtyä asiaan. Melko aikaavievää puuhaa tämä bloggaaminen, tätäkin tekstiä olen kirjoittanut useammassa pätkässä, ja kuvien käsittelyyn sain juuri kulutettua melkein koko pojan päikkäriajan, joka tänään oli ruhtinaalliset kolme tuntia!

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun innostutit myssyilemään. Kivoja myssyjä kaikki ja aivan varmasti iloksi ja tarpeeseen tulevat.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myssyt ovat mukavia pikkuprojekteja. Täytyy jatkossa tehdä niitä enemmänkin, kun syntyvät niin nopeasti. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!