eikä neuloja langoistaan pääse.

maanantai 16. syyskuuta 2013

Pienokaisille

Ystäväpiiriin on syntynyt ja syntymässä uusia ihmisiä, joten olen varautunut asiaankuuluvalla tavalla. Aikoinaan neuloin omallekin pojalle samanlaisen setin, ja sitä käytettiinkin kovasti.


 

Ohje: myssy ja sukat Novita Kesä 2009, malli 85: Vauvan kesämyssy ja sukat, lapaset omasta päästä
Lanka: Novita Luxus Cotton (225)
Puikot: myssyssä 3 mm, sukissa ja tumpuissa resori 3 mm ja sileä 3,5 mm
Menekki: myssy 30 g, sukat 32 g ja tumput 21 g eli yhteensä 83 g

Myssy on valmistunut jo maaliskuussa, ja sukkiakin aloittelin silloin, mutta jostain syystä ei sitten enää inspiroinutkaan niitä neuloa. Kesällä kaivoin sukankutimen taas esille, mutta kun en tarkasta syynäilystä huolimatta millään tajunnut, että miten olin toisen sukan kantapäätä edeltävän kerroksen tehnyt, niin tekele hautautui taas käsityökassin pohjalle. Välissä ehdin neuloa tuon toisen setin kokonaan, ja sitten päätin purkaa molemmat sukat varteen asti ja neuloa kantapäät ja terät uusiksi. Tälle setille ei ole vielä saajaa tiedossa, mutta mahdollisesti se menee yhden ystävän loppuvuodesta syntyvälle vauvalle. Tulokkaan sukupuoli ei ole etukäteen tiedossa, joten tällainen neutraali väri passannee hyvin.

Kuvassa värit ovat vähän turhan vaaleat johtuen a. auringonpaisteesta, b. kännykkakamerasta ja c. kameran suttuisesta linssistä. Puhelimesta katsottuna en huomannut kuvien suttuisuutta, vaan vasta, kun olin siirtänyt ne koneelle. Siinä vaiheessa en enää jaksanut lähteä ottamaan uusia kuvia, joten näillä mennään. Samasta syystä myös edellisen postauksen sukkakuvat ovat vähän suttuisia.


Ohje: sama kuin edellisissä
Lanka: Novita Luxus Cotton (584)
Puikot: samat kuin edellisissä
Menekki: tumput 22 g, myssy 33 g ja sukat 32 g, eli yhteensä 87 g

Tykkään kovasti tuosta Luxus Cottonista, harmi, että senkin valmistus on lopetettu. Langasta tulee mukavan pehmeää jälkeä, sopii hyvin vauvaneuleisiin. Lapasiin ei ollut valmista ohjetta, joten neuloin ne oman pään mukaan (32 silmukkaa, 20 kerrosta 1 kiertäen oikein, 1 nurin -joustinta, 15 kerrosta sileää, jonka jälkeen nauhakavennukset joka kerroksella, kunnes jäljellä on neljä silmukkaa). Tämä setti menee ystäväni pari viikkoa sitten syntyneelle tyttärelle, jos vain ehdimme ajoissa tulokasta katsomaan, eikä setti ehdi jäädä pieneksi. Ei sitä enää muistakaan, että kuinka pieniä ne vastasyntyneet oikein ovat, joten vähän epäilyttää, että voivatko noin pienet vaatteet oikeasti mahtua jollekin. No, marraskuussa pääsemme ihmettelemään sitä ihan oman perheen keskuudessakin. :)

4 kommenttia:

 1. Söötit ja ihanan tarpeelliset setit. Ei voi muuta kuin tykätä :) .

  VastaaPoista
 2. Ihania vauvaneuleita! :) Ja onnea odotuksen loppumetreille! :)

  VastaaPoista
 3. Söpöjä neuleita ja onnea odotukseen, ihana juttu! :)

  VastaaPoista
 4. Hei , olen herätellyt ounen tapaamisa henkiin. :) Tervetuloa! http://ouluneule.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!