eikä neuloja langoistaan pääse.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Neuleinnon palauttajat

Täällä on herätty puolen vuoden horroksesta ja neulominen maistuu taas. Ufoutuneet työt ovat päässeet takaisin työn alle ja pää on pullollaan uusia suunnitelmia. Viimeisen puolen vuoden aikana olen neulonut silmukan silloin, toisen tällöin, mutta sitten kutimet ovat taas unohtuneet pitkäksi aikaa käsityökassin pohjalle. Sitten tuli eräs mökkireissu, ja aloin kaivella villasukkia mukaan. Olen tykännyt kovasti harmaista Kalajoki-sukistani, mutta harmikseni huomasin, että sukat olivat lähes kuluneet puhki päkiöiden ja pottuvarpaiden kohdalta. Korjaaminen onnistuu onneksi vielä helposti, sillä langat eivät ole kuluneet poikki asti, mutta uusien neulominen houkutti kuitenkin parsimista enemmän. ;)


Ohje: Kalajoki
Lanka: Novita Nalle (061)
Puikot: 3 mm
Menekki: 83 g
Koko: 39
 
Sukkia punnitessani ihmettelin, kun toinen sukka painoi kolme grammaa enemmän kuin toinen. Jalassakin toinen sukka oli toista lyhyempi, mutta kerroksia on kyllä neulottu yhtä monta molempiin, eli ilmeisesti käsiala on ollut toisessa jonkin verran tiukempaa. Noh, nämä jäävät omaan käyttöön, joten eipä tuo haittaa.
 
 
Tämän langan olen itse asiassa alun perin ostanut juuri Kalajoki-sukkia varten, mutta sitten harmaa väri alkoikin miellyttää enemmän, ja siitä tuli ensin neulottua kaksi paria tällä ohjeella. Toinen kerä jäi vielä tätä beigeä, joten saapa nähdä, tuleeko siitäkin Kalajoet jossain vaiheessa. En usko, että tämäkään jää viimeiseksi toteutuksekseni tällä ohjeella, sillä niin paljon tykään lopputuloksesta! Tällä kerralla neuloin sukkiin ohjeenmukaiset varret, edellisissä on ollut pitemmät. Kämmäilin taas hieman kuvion kanssa, nimittäin ei ollut ensimmäinen kerta, kun minulta jäi huomaamatta, että yhdessä kohtaa lisäysten ja kavennusten väliin ei jätetä välikerrosta, vaan seuraavalla kerroksella kavennetaan ja lisätään heti uudelleen. Mutta eipä se nyt niin paljon kuviota muuta, että olisin jaksanut alkaa purkuhommiin virheen huomattuani.

ps. Google Readerkin se päätti lopettaa toimintansa, joten olen ihan pihalla kaikista blogeista. Onneksi seurannassa olevat sentään säilyivät noissa sivupalkeissa, mutta käyttäisin mielelläni jotain Google Readerin tyyppistä ratkaisua blogien seurantaan. Suosituksia?

3 kommenttia:

 1. Hienot Kalajoet! :)

  Itse käytän Bloglovinia blogien seuraamiseen, sinne pystyi ihan suoraan siirtämään Readerista oman lukulistansa, tosin en tiedä, pystyykö enää, olisi varmaan pitänyt olla ajoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tuota Bloglovinia olenkin nyt testaillut. Google Readerista tallensin kyllä lukulistan johonkin ennen sen sulkeutumista, mutta kun muistaisi vaan minne... No, onneksi tosiaan täällä blogissa on vielä tallessa nuo seurannassa olevat sivut, joten voi pikkuhiljaa alkaa lisäillä niitä tuonne Blogloviniin.

   Poista
 2. Nätit sukat! Minäkin käytän Bloglovinia ja olen sen kokenut nyt jo oikeastaan Readeria paremmaksikin... ainakin puhelimella käyttäessä pääsee suht koht nätisti blogikirjoituksen pariin vaikkapa kommentoimaan. Tosin silti se kommentointi puhelimella surffatessa tahtoo helposti jäädä, niinpä merkkaankin aina lukemattomaksi niitä merkintöjä joita haluan kommentoida "sitten kun ehdin koneelle" - niinpä täälläkin vähän viiveellä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!