eikä neuloja langoistaan pääse.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vanhoja kyhäilyjä

Osallistuin kesällä 2011 Kesäyön hullutukseen eli KYHiin. Sain aloitettua kaikki 25 työtä, valmiiksi niistä ehti 19 (ja kesken jääneistä osa on jo purettu), mutta esittelyyn pääsi vain yhdeksän valmista ja yksi aloitus. Joten jos mitään uutta ei synny, niin ei täältä esiteltävät heti kesken lopu. Jos vain ehtis ja sais aikaiseksi blogata, niin ettei uusi blogi kuihdu heti alkuunsa... Tässäpä siis pari valmistunutta kyhäilyä. Onneksi on Ravelry, johon sentään olen kirjannut neuleiden tiedot ylös, muuten ei olisi mitään hajua puikkokoosta tai langan menekistä.

Lanka: Novita Puro Batik (883)
Puikot: 4mm
Menekki: 47 g

 

Yhtenä kyhäilytyönä oli virkattu kassi, josta jäi jämäksi melkein kerällinen Puro Batikia. Hepsi oli tehnyt tästä langasta kauniita Hurricaneja, joten siitäpä sain idean tehdä sellaisen itsekin. Tykkään tosi paljon langan värityksestä ja myös itse piposta. Tämä ei kuitenkaan jää itselle, vaan menee sytomyssyksi, kuten alempikin hattunen. Kunhan vain joku saisi aikaiseksi toimittaa ne johonkin keräyspisteeseen.


 Ohje: Tähdellinen
Lanka: Novita Puro Batik (883)
Puikot: 4 mm
Menekki: 50 g


Tätä pipoa oli mukava neuloa, ja lopun langankin sai käytettyä kokonaan. Pipoistani tulee monesti liian pieniä, kun en osaa arvioida, milloin kavennukset olisi hyvä aloittaa. Päälaelta aloitettavassa mallissa kokoa on helpompi säädellä. Tein pipoon tarkoituksella rullaavan reunuksen, sillä halusin käyttää langan mahdollisimman loppuun, ja muuten piposta olisi tullut liian syvä.

4 kommenttia:

 1. Kylläpä tulikin kivoja myssyjä! =)

  VastaaPoista
 2. Puro Batik on mukava lanka, siitä tulee nättejä myssyjä, kuten nämäkin. Monta sytömyssyä olen minäkin siitä tehhnyt.

  Me tempaistaan taas ystävänpäiväksi myssyjä OYSaan. Minä voisin vaikkapa koukata hakemassa sinulta nämä myssyt, jos et ole ehtinyt toimittaa niitä mihinkään. Laitapa minulle s-postia, mikäli toivot hakua, niin sovitaan paikka ja aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sehän olisi kiva juttu! Mun pitää vielä tehdä ja laittaa laput myssyihin paikoilleen. Olen sitten yhteydessä, niin sovitaan tarkemmin. Voin myös itse käydä tuomassa myssyt sinulle esim. kauppareissun yhteydessä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!