eikä neuloja langoistaan pääse.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Käsienlämmittimet

Tänä vuonna päätin ihan tosissani panostaa lahjaneulomuksiin, niin ettei aina tarvitsisi paketoida vain toista sukkaa tai antaa edellisvuodelle tarkoitettua lahjaa vasta seuraavana merkkipäivänä.


Olin jo pariin otteeseen kuullut iskän valittelevan, että hän oli hukannut aiemmin tekemäni kynsikkäät, joten siinäpä oiva synttärilahjaidea. Ei viitsisi niitä ainaisia sukkia tehdä, vaikka niitähän se iskä aina onkin vailla, mutta kun juuri annoin nuo edelliskerralla esitellyt kaksi paria. Synttäreihin on aikaa vielä parisen viikkoa, joten tämä lahja ainakin valmistui ajoissa.

Ohje: Novita Kevät 2006, sormikkaiden sijaan tein kynsikkäät
Lanka: Novita 7 Veljestä (009 ja 099)
Puikot: 3,5 mm & 4 mm
Menekki: 74 g

En ole kauheasti tehnyt mitään käsineitä, varsinkaan miehille, joten pelkäsin, että näistä tulee liian tiukat, kun silmukoita luotiin vain 40. Tavallisesti en neulo joustinta pienemmillä puikoilla kuin sileää, mutta tässä tapauksessa otin kämmenosaan nelimilliset puikot edellämainitusta syystä ja lisäksi siksi, ettei neulepinnasta tulisi liian tönkköä. Kolmen kerroksen raidat toimivat tässä mallissa hyvin, sillä ne helpottivat kerrosten laskemista peukalokiilan teossa ja muuallakin. No, eipä se nyt niin vaikeaa ilmankaan olisi ollut, mutta oli näppärää, kun tiesi, että aina uuden värin ekalla kerroksella tulee lisäykset.


Pikkurillistä tuli aika pieni muihin sormiin verrattuna, siinä olikin vain 12 silmukkaa, kun nimettömässä ja keskisormessa oli 18 ja etusormessa 16. Eli jos tulevaisuudessa vielä tällä ohjeella teen, niin itselle muistiin, että kannattaa ottaa tämä huomioon silmukkamäärässä. Peukalo puolestaan vaikutti aika isolta, mutta en jaksanut alkaa sumplimaan muutoksia ohjeeseen. Tein tarkoituksella sormista aika pitkät, eli sormenpäätä jää aika vähän näkyviin, vain viimeisestä nivelestä ylöspäin. Kynsikkäistä tuli aika istuvat, mikä on omasta mielestäni ihan hyvä asia. Toivottavasti iskä on samaa mieltä, nuo edelliset on nimittäin vähän suurempaa tekoa, kun en käsityöurani alkuaikoina oikein tajunnut muuttaa silmukkamäärää langan vaihtuessa paksumpaan. Sukathan olisin osannut tehdä vaikka unissani jo ala-asteelta asti, eikä se kammoksuttu kantapääkään ole koskaan mielestäni ollut sen vaikeampi kuin muukaan osa sukasta, mutta näitä muita käsitöitä olen alkanut enemmän tekemään vasta perustettuani ensimmäisen blogini. Sitä ennen lankavarastonikin koostui lähinnä seiskaveikkajämistä, kun nyt puolestaan haaveilen omasta lankahyllystä, johon saisin erilaiset langat (joita on varmaan nyt yli 20 kg, vaikka jatkuvasti yritänkin neuloa varastolankoja pois) lajiteltua kauniisti esille muovisten säilytyslaatikoiden sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!