eikä neuloja langoistaan pääse.

torstai 21. helmikuuta 2013

Säihkysääriä

Olen todella huono antamaan käsityölahjoja muille kuin omille perheenjäsenille. Heillekin annan yleensä vain sukkia tai jotain muuta, minkä tiedän tulevan tarpeeseen. Olen monesti aloittanut tekemään jotain lahjaksi, mutta sitten jättänytkin sen antamatta, kun olen alkanut epäröimään, että ei se kuitenkaan käytä tai tarvi tällaista ja onkohan tämä nyt sopivan kokoinenkaan yms.
 

Niin kävi näillekin säärystimille. Ajattelin neuloa ystäväni tyttärille säärystimet joululahjaksi. He harrastavat balettia, ja balettipuvun kanssa käytettäväksi (ja toki muulloinkin) näitä ajattelin. Sitten alkoi se jossittelu: onkohan nämä nyt tarpeeksi pitkät ja sopivat, kutittaakohan lanka, onko väärän väriset, oisko pitänyt olla isommat puikot, tulikohan liian peltiä... Toiset aloitin lokakuun lopulla ja sain valmiiksi marraskuussa, toiset aloitin heti ensimmäisten perään, mutta valmistuivat vasta tammikuussa, kun olin jo päättänyt olla antamatta niitä. Menkööt nyt lahjalaatikkoon, tuleepahan sinnekin täytettä. Kai niille joku käyttäjä joskus löytyy. Meinasin jo jatkaa sukiksi, ja ottaa omaan käyttöön, mutta lopulta annoin olla näin. Ei sitä yksi ihminen kovin montaa(kymmentä) paria sukkia tarvitse. Jotkut ihqut sukat on tietysti eri juttu. ;)


Ohje: 3 o 2 n -joustinta ja Rinsessa-mallineuletta, 45 silmukkaa
Lanka: Novita Nalle (559) ja Säde (554)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 75 g


Ohje: Spiral Legwarmers, 44 silmukkaa
Lanka: Novita Nalle (559) ja Säde (554)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 86 g

Ostin Säde-lankaa muistaakseni neljä tai viisi kerää, kun en vielä ostovaiheessa ollut tietoinen, että tuleeko myssyä vai säärystintä vai mitä, eikä menekistäkään mitään havaintoa. Noh, lankaa meni vain vähän reilu yksi kerä, joten loput pitäisi johonkin hävittää. Lanka oli aika ärsyttävää neulottavaa, tai ainakin kerän sisältä vedettävää, kun paljetit tarttuivat toisiinsa ja jotkut säikeet olivat pitempiä kuin toiset. Ravelryssä oli kyllä ihan kivoja toteutuksia tästä langasta, joten eiköhän niistä jotain muotoudu jossain vaiheessa.

12 kommenttia:

 1. Wau miten kauniit! Säkenöivät ihanasti. :) Minä en oikein osaa neuloa muille lahjaksi mitään... Usein mietin sitä mutta harvemmin toteutan. Itselleni teen, ja avopuolisolle enimmäkseen, toisinaan hyväntekeväisyysmyyntiin yms. on tullut lähetettyä neuloksia.

  Villasukkia tahdon tehdä usein, kokeilla erilaisia malleja yms... Niitä käytänkin todella paljon. Tykkään pitää villasukkia ihan kokoajan ja kaikkialla ja tykkään siitä, että niitä on useita sopimaan eri asuihin ja väreihin. Heh, olen siinä ehkä jo turhamainen. En omista kovin monia kenkäpareja mutta villasukkia sitten kasoittain -jos jollain on kengät peilinä sieluun niin minulla ne on villasukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljettien takia juuri haksahdinkin tuohon Säde-lankaan. :D

   Munkin mielestä on kiva, että villasukat mätsää eri asuihin. Huomasinkin tuossa yksi päivä, että multa puuttuu harmaat polvisukat, täytynee alkaa hautomaan suunnitelmia. :)

   Poista
 2. Oi, kummityttöni pyysi minulta säärystymiä, ehkäpä otan näistä mallia:) Blogissani on sinulle jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa apinoida vapaasti! Ja kiitokset tunnustuksesta! :) Täytyy palata aiheeseen jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Nättejä säärystimiä! Sinun täytyy rohkaistua ;o)) ja viedä ne joskus tuliaisiksi, niin näet heti onko ne mieluisat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä idea! Mutta entäs jos saaja ei kehtaakaan kieltäytyä ja päätyy tunkemaan tekeleen johonkin kaapin perälle. ;) Ehkä pitäisi enemmän luottaa omiin taitoihinsa...

   Poista
 4. Kauniit ovat molemmat säärystimet.. Minäkin alussa epäilin antaa omia töitäni lahjaksi. Nyt kuitenkin jo useimmin lahjani on itse tehtyä ja saajat ovat tykänneet. Joten rohkeasti vain antamaan oman käden tuotoksia lahjaksi. Ihailin tuolla alenpana tuota miehen puseroa, kaunis ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä vain arastelee itsetehdyn antamista, vaikka toisaalta, monethan arvostavat sitä suuresti..

   Poista
 5. Voi pientä kutojaa! - Tämä mummo on ihan samanlaisissa tunnoissa. Paljon lastenlapsia ja puikot aina käsissä, jos pitää istahtaa. - Uskallanko tarjota tekeleitäni ja arvostavatko saajat? - Hei, saammepahan tekemisen ilon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei viitsi turhaan antaa, jos toinen ei osaa sitä arvostaa. Mutta tosiaan, tekemisen ilon vuoksihan näitä käsitöitä tehdäänkin (ainakin minä), eikä sen takia, että aina pitäisi syntyä jotain hyödyllistä ja tarpeellista.

   Poista
 6. Näähän on söpöjä! Oisit vaan antanu lahjukseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuotta varten jo valmiina! :D Kyllä kai noiden pitäisi 7- ja 8-vuotiaille mahtua, kun saan ne omiinkin koipiini kiskottua.

   Poista

Kiitos kommentistasi!