eikä neuloja langoistaan pääse.

torstai 24. tammikuuta 2013

Sukkia iskälle

Jos jollekin, niin isälleni, on kiva antaa neulelahjoja, koska tietää hänen arvostavan niitä. Iskä on myös aina sukkia vailla, vaikka olen neulonut hänelle niitä varmaan kymmeniä pareja. Nämä ensimmäiset sukat aloitin jouluaattona 2011, kun olimme matkalla vanhempieni mökille joulunviettoon. En löytänyt mistään kolmepuolosia puikkojani, joten nappasin mukaan kolmemilliset. Ei tullut yhtään liian tiukat, vaikka käsialani onkin enemmän tiukka kuin löysä, ja välillä olen miettinyt, että pitäisikö kokeilla tehdä vaihteeksi sukat nelosen puikoilla peltiefektin välttämiseksi. Jonkin verran näitä tuli muistaakseni matkalla ja mökillä neulottua, mutta valmiiksi asti en saanut. Joulupaketista iskä sai kuvan miehelle tekemistäni sukista, ja lupauksen, että samanmoiset sukat tulisi hänkin jossain vaiheessa saamaan. No, se jossain vaiheessa oli sitten seuraavan vuoden (eli viime) jouluna, kun en niitä aikaisemmin ollut jaksanut neuloa loppuun. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan? 

 
Ohje: oma perussukka, 56 s, 3o 1n -joustin, hollantilainen kantapää, nauhakavennus
Lanka: Novita 7 Veljestä (689) ja Novita 7 Veljestä Raita (894)
Puikot: 3 mm
Menekki: En muistanut kotona punnita ja mökillä ei ollut digivaakaa, joten tarkka arvo jäänee arvoitukseksi.
Koko: 43


Halusin käyttää ruskean langan kokonaan loppuun, mutta en sen kummemmin tehnyt mitään laskutoimituksia sen varmistamiseksi. Olisi kannattanut vähän suunnitella, kävi nimittäin niin, että lanka loppui kesken jo toisen sukan kantapään kohdalla. Ajattelin, että ei siinä mitään, puran vain aloitukset pois ja neulon loppulangasta pienet pätkät tilalle. Tulipahan sitten todettua sekin, että aloitusreunan purkaminen ei käy kovin helposti (eikä tarvi jatkossa sitä langanpäätä kovin pitkästi päätellä). Lopulta poimin raitalangan ensimmäisen kerroksen puikoille ja purin ruskean pois viimeisestä kerroksesta alkaen. Sukat tuli valmiiksi, mutta en taida kokeilla toista kertaa tuota kikkaa.

Koska olisi ollut vähän huijausta antaa edelliseksi jouluksi luvatut sukat seuraavana jouluna lahjaksi, aloitin muutamaa päivää ennen joulua neulomaan toista paria. Entisessä elämässä (eli ennen lasta) olisin varmasti saanutkin sukat parissa päivässä valmiiksi, mutta nyt ei pysty samalla tavalla paneutumaan pelkkään puikkojen heilutteluun, kun pitää yrittää pysyä tuon vauhtivekaran perässä, ennen kuin se tipahtaa tv-tasolta tai keittiöjakkaralta... Niinpä sukat valmistuivat vasta tammikuun puolella, ja eilen vein ne uudelle omistajalleen.

 Ohje: perussukka, 56 s, hollantilainen kantapää, sädekavennus
Lanka: Novita 7 Veljestä (009)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 168 g
Koko: 43

Näihin sukkiin kokeilin varmaan paria kuvioneuletta ennen kuin keksin tämän, joka ei sekään sitten kovin kaksinen ollut, kun ei kunnolla edes erotu, mutta tuollaista salmiakkikuviota se on olevinaan. Ja olipahan jotain mielenkiintoa neuloa vartta, kun en halunnut pelkkää sileääkään tehdä tuohon resoreiden väliin, enkä myöskään joustinneuletta koko varteen. Lanka on jotain 7 Veljeksen kampanjaväriä, jota aikoinaan hamstrasin seitsemän kerää neuletakkia varten. Tein muistaakseni takakappaleen ja etukappaleita puoleen väliin, kunnes en enää halunnutkaan sellaista neuletakkia ja purin tekeleen. Onpahan taas yksi kerällinen neulottu pois varastoja täyttämästä, mutta vielä riittää muutamaan sukkapariin. Ehkäpä neulon niistä muutaman vuoden tauon jälkeen jollekin sivarille sukat.

6 kommenttia:

 1. Komeita sukkia!
  Miten kummassa pystyit päivittämään vuodatuksen blogin, kun siellä on se remontti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onko siellä sitten jo kauankin ollut se remontti? Itsekin ihmettelin, että sattuipas sopivasti, kun just ehdin lukea yhden uuden kommentin ja kirjoittaa sen postauksen, ja sitten olikin jo kommentointi ym. pois käytöstä.

   Poista
 2. Ihania sukkia..Noissa pysyy varpaat lämpöisinä =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt pitäisi iskällä olla taas sukkia vähäksi aikaa.

   Poista
 3. Aläpä yhtään vähättele noita harmaita miesten sukkia. Nehän on ihan hienot. Itse ainakin laitan tämän mieleen..kivoja miesten sukkamalleja on paljon vähemmän kuin naisten malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että miesten sukkamalleja on aika vähän tarjolla, varsinkin paksummille langoille. Iskälle kyllä olisi varmasti kelvannut ihan tavalliset sileätkin sukat, mutta pitäähän sitä jotain mielenkiintoa neuloessakin olla. ;) Varmasti tuo mallineulekin olisi tullut paremmin esiin jossain toisen värisessä langassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!