eikä neuloja langoistaan pääse.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Harmaa kauluri

Otsikoinnin aatelia...

Mies hukkasi vanhan kaulurinsa ja pyysi tekemään tilalle uuden. Tällä kertaa toiveen toteuttaminen ei kestänyt kolmea vuotta, vaan ehkä pari kuukautta maksimissaan. :P

Harmittavaisesti Novita ei enää valmista tuota Luxus Cloudia, josta edellinen kauluri on tehty. Niinpä jouduin keksimään tilalle korvaavan langan, ja tieni vei Lumoavaan Lankaan. Värivaihtoehdot olivat aika rajalliset, joten päädyin tähän harmaaseen. Vasta myöhemmin minulle selvisi, miksi tuotteet olivat muistakin hyllyistä aika vähissä: liike lopettaa toimintansa. En ole pitkiin aikoihin käynyt neuletapaamisissa tai muutenkaan lankakaupoissa, mutta harmittaa silti. Onneksi Ouluun on avattu uusiakin putiikkeja, joissa en tosin niissäkään vielä ole ehtinyt vierailla. Lankamaailma on lisäksi autoilijan kannalta mielestäni aika huonolla paikalla, kun parkkipaikkaa voi olla vaikea löytää.Lanka: Garnstudio DROPS Merino Extra Fine (05)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 116 g
Muuta: 96 silmukkaa, 9,5 cm resoria, 12 cm sileää, 2 cm resoria

Ekaa kertaa neuloin tätä lankaa, tai merinovillaa ylipäätään, ja eipä se nyt niin kummoista ollutkaan. Ehkä odotukset olivat liian korkealla. Lanka nitisi puikoilla ja tuntui - uskaltaakohan näin edes sanoa - vähän kuin akryyliltä. Mutta jospa valmis neule säilyisi hyvännäköisenä pidempään kuin keinokuidusta neulottu, ja oli se ainakin ihanan pehmoinen, lämmin, eikä kutittanut. Neulepinnasta tuli aika peltiä 3,5 mm puikoilla, mutta ei liian tönkköä kuitenkaan, ja on ainakin lämmin. Itsellekin täytyy kyllä jossain vaiheessa kauluri neuloa, tosin omaani haluan pidemmän kauluksen, toisin kuin mies, joka ei halua paksua taitosta kaulalle. Lainasin tätä miehen kauluria kävelylenkillä, ja itsellä meinasi posket jäätyä kipakassa pakkassäässä.


Kastelin kaulurin, ja annoin sen kuivua pyyhkeen väliin aseteltuna reunan rullaantumisen minimoimiseksi. Kuivuttuaan kauluri pääsi heti käyttöön. Sitten se ajelehti pari päivää vailla säilytyspaikkaa, kunnes keksin laittaa sen eteisen peilikaapin pohjalla olevaan koriin, johon on säilötty kaikkea muutakin epämääräistä. Hetken päästä menin kaivelemaan koria uudestaan - ja sieltähän se löytyi se hukkunutkin kauluri, ja olikin varmaan ainoa paikka koko huushollissa, jota ei oltu vielä tongittu läpi.

7 kommenttia:

 1. Minustakin Lankamaailmalla on huono sijainti, autolla kun pakostakin olen aina liikenteessä. Mutta sieltä nurkan takaa löytyy parkkipaikkoja, ja toispuol rakennusta kuulemma vieläpä kiekkopaikkoja.. ;o))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautatienkadulta oon löytäny minäkin joka kerta käydessäni ilmaisen parkkipaikan!..ja muutenkin jos pikkasen kävelee niin paikkoja löytyy vähän joka puolelta.

   Poista
  2. Itse en ole vielä(kään) ko. liikkeessä asioinut, joten ehkä olen tehnyt hätäisiä johtopäätöksiä huonoista pysäköintimahdollisuuksista. ;) Tykkään vain enemmän isoista parkkialueista, joten kadunvarresta paikan metsästäminen ja mahdollisesti taskuparkkiin peruuttaminen (ei kyllä onnistu edes) ei juurikaan innosta. Kiekkopaikoista kyllä plussaa, aina kun ei voi etukäteen tietää, kuinka kauan lankakaupassa vierähtää. ;)

   Poista
 2. Olipas niin tutun kuuloinen tarina, että kun jotain ei löydä ja sitten hankkii uuden tilalle, niin jopa löytyy! :D Mutta komean kaulurin miehesi sai nytkin.

  Minusta siinä Lankamaailman lähellä on aika mukavasti parkkipaikkoja, parissa kohdassa "kiekkopaikkoja", joista ei ole pitkä matka liikkeeseen, mutta ihan kohdalle ei kyllä voi parkkeerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä joku päivä kokeilemassa, että olenko tuominnut asian etukäteen tutustumatta. Ehkäpä viimeistään Sytomyssyillassa, jos vain millään sinne ehdin/pääsen.

   Poista
 3. Tää on hyvänäköinen ja toimiva kaulurimalli. Itekki tein isälleni isänpäivälahjaski samalla mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon tätä ennen pari kauluria neulonut tällä ohjeella. Ehkäpä vielä joskus itsellenikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!