eikä neuloja langoistaan pääse.

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Vuosikertalangoista valmistunutta

Tykkään todella paljon tuosta muinaisesta punasävyisestä Nalle Colorista, ja ostinkin sitä kolme kerää, jo vuonna 2008! Olen tehnyt siitä aikaisemmin ainakin yhden kaulurin sekä yhdet aikuisen polvisukat ja kahdet vauvansukat, mutta edelleen sitä riittää. Hyvä niin, sillä pätkärääkätyksi langaksi tuo on mukavan harmonista, ja olenkin vähän säästellen käyttänyt sitä. Luonnonvalkoinen Nallekin taitaa olla yhtä vanhaa vuosikertaa, tai ainakin sen verran vanhaa, että kerässä oli vielä 150 g lankaa.

  
Ohje: Broken Seed Stitch Socks 56 silmukalla 
Lanka: Novita Nalle (010) ja Nalle Colori (844)
Puikot: 3 mm bambut
Menekki: 94 g
Koko: 40-41

Ihastuin Broken Seed Stitch -sukkamalliin jo ainakin kolme vuotta sitten, jolloin se pääsi Ravelry-jononi ykköseksi. Viime joulun alla keksin, että puna-valkoisena toteutuksena niistä voisi tulla joululahjasukat eräälle lähipiiriin kuuluvalle. Aloitin projektin vajaa viikko ennen joulua, ja siinä ajassa sen valmistuminen olisi varmasti ollut ihan mahdollista, jos ei olisi ollut muita kiireitä samaan aikaan. Ja jos en olisi joutunut neulomaan ensimmäisen sukan vartta kolmeen kertaan. Ohjeessa neuvottiin vaihtamaan väriä jo edellisen kerroksen viimeisen silmukan kohdalla, jotta kerroksenvaihtumiskohta olisi huomaamattomampi. Näin ensin teinkin, ja lopputulos näytti ihan siistiltä aluksi, mutta neulottuani vartta reiluun puoleen väliin tulinkin toisiin aatoksiin, ja ei kun purkamaan. Toisella kertaa ajattelin vaihtaa väriä perinteisesti kerroksen alussa, mutta jo muutaman kerroksen jälkeen totesin, että ei se oikein toimi niinkään, kun kerroksen alkuun ja loppuun tulee sama (oikea tai nurja) silmukka. Lopulta keksin lisätä varteen yhden ylimääräisen silmukan, jolloin mallineule jatkui katkeamatta kerroksenvaihtumiskohdassakin. Jes.

 
 
En tiedä, johtuiko se tuosta alun säätämisestä vai siitä, että Seiskaveikan jälkeen Nallen tikutteleminen tuntui paljon hitaammalta, mutta näitä neuloessa tuntu siltä, etteivät ne ikinä valmistu. Lopulta sain toisen sukan taisteltua lähes valmiiksi Oulu-Jyväskylä-automatkan aikana, ja loput sitten illalla hotellissa. Kärkeen tein leveän nauhakavennuksen, ja lopuksi silmukoin sukan kärjen umpeen, kun silmukoita oli jäljellä yhteensä 16. Kokeilin ensin neulomalla silmukoimista, mutta siitä tuli hirveän tiukka enkä jaksanut alkaa moneen kertaan sitä tekemään, joten lopulta hoidin homman ihan perinteisin keinoin. Täytyy kyllä sanoa, että ei tuo silmukoitu kärki näytä kovin hyvältä omaan silmääni, kun loppuu jotenkin yhtäkkiä töksähtäen, mutta eiköhän se käytössä tasoitu. Nämä sukat ovat vielä vailla omistajaa, kun omiin jalkoihini ne ovat nilkasta liian löysät ja ovat nämä muutenkin vähän isot. Ehkäpä ne päätyvät johonkin lahjoitettavaksi, jos ei muitakaan käyttäjiä ilmaannu.


Lanka: Novita Nalle Colori (844)
Puikot: 3 mm bambut
 Menekki: 44 g

Silloin vuonna 2008 tein äitille joululahjaksi sen kaulurin, joten pari vuotta sitten jouluna ajattelin tehdä sille kaveriksi kämmekkäät. Paketoin äitin pakettiin kuitenkin vain yhden kämmekkään ja lupasin toimittaa toisen myöhemmin. Se myöhemmin oli vasta nyt, kun vihdoin sain aikaiseksi tehdä parin. Siinä ei kauaa nokka tuhissut, mutta jostain syystä inspiraatio loppui kesken ensimmäisen kämmekkään valmistumisen jälkeen, enkä jaksanut tehdä sille kaveria. Toinen kämmekäs on ensimmäistä vähän tiukempi ja painoikin pari grammaa vähemmän, eli ilmeisesti käsiala on parissa vuodessa vähän tiukentunut. Onneksi olin kuitenkin neulonut ensimmäisen kämmekkään jotakuinkin ohjeen mukaan, niin ei paljoa tarvinnut laskeskella, että mitä missäkin kohdassa kuuluu tehdä. Ihan mukava ja nopea (heh, siis itse neulomisosuus) projekti, voisi itsellekin tekaista jotkut lisälämmikkeet ohuempien käsineiden kanssa käytettäviksi.

Esitelläänpä lopuksi vielä nämä esikoisen sukatkin, jotka aloitin jo yli kaksi viikkoa sitten, mutta sain valmiiksi vasta tänään. Ei vaan napannut näitä neuloa, vaikka nopea projekti olikin kyseessä ja raidoitus toi vähän vaihtelua. No, nyt ne on valmiit, kuulemma hienot ja ennen kaikkea tarpeelliset. Näissä lankoina tuota samaa luonnonvalkoista Nallea kuin ylemmissäkin sukissa sekä monta vuotta sitten hamstraamaani ihanaa Nalle Coloria, jota olen myös säästellyt ja tähän projektiin vasta raskin käyttää ekan kerran.

 
Projekti: Samulle
Ohje: perussukka 48 silmukalla
Lanka: Novita Nalle  (010) ja Nalle Colori (868)
Puikot: 3 mm bambut
Menekki: 51 g
Koko: noin 28

Kiva, kun blogiin oli tauon jälkeen löytänyt sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia, tervetuloa vaan uudestaankin! Muistuttaisin vielä myös siitä Instagramista, että sinne lisäilen kuvia useammin kuin blogiin, mm. uusista lankaostoksista ja aloitetuista projekteista, joita on molempia viime aikoina riittänyt. :D

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!